Luisterboek
Nederlands

Tosca Menten leest Dummie de mummie en de gouden scarabee

Tosca Menten (auteur)
+1
Tosca Menten leest Dummie de mummie en de gouden scarabee
×
Tosca Menten leest Dummie de mummie en de gouden scarabee Tosca Menten leest Dummie de mummie en de gouden scarabee

Tosca Menten leest Dummie de mummie en de gouden scarabee

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als Goos uit school komt, vindt hij een levende mummie in zijn bed. Goos en zijn vader besluiten dat niemand mag weten dat 'Dummie' er is. Dat valt niet mee als Dummie mee naar school wil! Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Mummies ; Egypte
Titel
Tosca Menten leest Dummie de mummie en de gouden scarabee
Auteur
Tosca Menten
Uniforme titel
Dummie de mummie en de gouden scarabee
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2013
4 cd's
Speelduur
ca. 4 uur
ISBN
9789047613893

Andere formaten:

Besprekingen

Luisterversie van het boek 'Dummie de mummie en de gouden scarabee'*, voorgelezen door de auteur zelf. In het Egypte van vierduizend jaar geleden overlijdt de zoon van de farao. Hij wordt gemummificeerd en krijgt de gouden scarabee van Mukatagara mee, die hem op zijn reis naar de onderwereld zal beschermen. Hij wordt wakker in het nu, nadat zijn scarabee door de bliksem wordt getroffen. Goos vindt hem in zijn bed. Hij probeert samen met zijn vader Klaas voor ‘Dummie’ te zorgen en hem te beschermen tegen de buitenwereld. Vlot verteld verhaal met veel humor. Omdat niemand mag weten dat Dummie een mummie is, zeggen ze dat hij een verre achterneef uit Egypte is, die brandwonden heeft. In de klas van Goos zit een eersteklas pestkop, de dochter van de burgemeester en hoewel de meester erg aardig is, is het hoofd van de school een vreselijk mens. Dit alles geeft de nodige aanleiding tot spannende en komische situaties. Er zijn inmiddels vier boeken over Dummie de mummie verschenen, dit is he…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee