Vijf uitverkorenen, die een duistere kracht hebben verslagen en de wereld hebben gered, worden tien jaar later nog altijd als helden gezien maar kampen ieder met hun eigen problemen. Dan worden drie van hen gesommeerd om in een parallel universum een soortgelijke strijd te leveren.
Titel
Uitverkoren
Auteur
Veronica Roth
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chosen ones
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
429 p. : ill.
ISBN
9789022589380 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De auteur (1988) is beroemd geworden met de Divergent-serie (ook verfilmd), voor YA. Dit boek is voor volwassenen, lees jongvolwassenen: de hoofdpersonen zijn emotioneel vrij jong en de romantiek een beetje van kalverliefdeniveau. Bij aanvang heeft, tien jaar eerder, een grote strijd tegen het kwaad plaatsgevonden; de helden die destijds de wereld redden, toen tieners, zijn nu twintigers. De hoofdpersoon worstelt met PTST en haar celebrity-status. Dan blijkt het kwaad nog helemaal niet uitgeroeid te zijn. Het verhaal speelt zich af in Chicago. Dit in de Amerikaanse en Britse pers goed ontvangen boek kent een hoog tempo en is snel geplot, spannend en vol plotwendingen. De premisse is origineel en de hoofdpersoon niet aardig, maar wel sympathiek en verrassend. Leest goed weg. Bevat ook zogenaamde krantenartikelen en geheime rapporten om het een enigszins documentair karakter te geven. De vertaling is vrij stroef. Natuurlijk begin van een serie. Vlotte en spannende bovennatuurlijke thril…Lees verder

Over Veronica Roth

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle Media TV

Veronica Roth (New York, 19 augustus 1988) is een Amerikaanse schrijfster.

Roth is vooral bekend van de Divergent-trilogie, bestaande uit Divergent (Inwijding), Insurgent (Opstand) en Allegiant (Samensmelting).

Bibliografie

De Divergent-trilogie:

  • Divergent (2011), Inwijding (2012)
  • Insurgent (2012), Opstand (2012)
  • Allegiant (2013), Samensmelting (2014)

Werken gerelateerd aan Divergent:

  • The World of Divergent: The Path to Allegiant (2013)
  • Four: A Divergent Story Collection (2014), Het verhaal van Four (2014), dient als proloog op de trilogie

Verder:

  • Carve the Mark (2017)
  • The Fates Divide (2018)
Lees verder op Wikipedia