E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

Aanbod

Hoe ziet de collectie er uit?

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 10 000 Nederlands- en anderstalige (Engelse, Spaanse, Oekraïense, Russische) e-boeken, van vlot leesbare fictie tot non-fictie, niet alleen voor volwassenen, maar ook een collectie voor young adult en enkele titels voor kinderen (12+). Je vindt er altijd een goed boek. Bekijk hier de collectie.

Aanbod

Zitten er ook audioboeken in de collectie?

Ja! Op cloudLibrary vind je ook luisterboeken. Voorlopig zijn dit enkel Engelstalige young adult boeken, maar op termijn wordt de collectie verder uitgebreid. Check hier de collectie audioboeken.

Gebruik

Hoe maak ik gebruik van deze dienst?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek account hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Ontdek snel hoe je dit aanmaakt! Inloggen in de app - cloudLibrary - gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens.

Gebruik

Op welke toestellen kan ik de e-boeken lezen?

De e-boeken zullen beschikbaar zijn op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. De app van cloudLibrary kan zowel op Android als op iOS gedownload worden. Lezen via de computer? Dat kan via deze link!

Gebruik

Hoeveel e-boeken kan ik uitlenen?

Je kan in totaal 2 e-boeken tegelijk uitlenen en daarnaast nog 2 e-boeken reserveren. Na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van het toestel, tenzij je het vroeger inlevert. Verlengen is niet mogelijk, telaatgeld wordt niet aangerekend.

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn computer of laptop?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn iPhone of iPad (Apple)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn smartphone of tablet (Android)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via Mac (Apple)?

Handleiding

Hoe lees ik e-boeken op mijn e-reader via computer (Windows)?

Zo werkt het:

1) Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib.

OF

Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

Heb je vragen over deze dienst?

Vragen of problemen? Meer info en instructievideo's vind je op www.bibliotheek.be/eboeken

Of neem contact op met de bib, we helpen je graag verder.

 

Heb je zelf nog geen e-reader? Leen er eentje van de bib!

Leners die nog geen e-reader hebben, kunnen een e-reader van de bib lenen. Vraag ernaar aan de balie op de tweede verdieping (afdeling Fictie).
Reglement e-reader.

Veel leesplezier!