Haar ontdekking van een afgezaagde hand uit een Brussels kanaal brengt Kiki, gespecialiseerd in forensisch duiken, in een reeks van heftige gebeurtenissen.
Titre
Ritueel
Directeur
Hans Herbots
Antécédent bibliographique
Mo Hayder
Compositeur
Merlijn Snitker
Acteur
Marie Vinck Geert Van Rampelberg
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, © 2023
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2022
Durée
118 min.
Note
Vlaams gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Gebaseerd op Ritual van Mo Hayder
EAN
8719372016633

Commentaires

Filmthriller. Kiki is een duikster van de civiele bescherming, gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. IMDb score 6/10, Moviemeter 3/5.

À propos de Hans Herbots

CC BY 2.0 - Image by anna Hanks from Austin, Texas, USA

Hans Herbots (né à Anvers le 13 mai 1970) est un réalisateur de cinéma belge.

Biographie

Après la réalisations de courts métrages, il tourne en 2001 Falling (Vallen) qui met notamment en vedette Jill Clayburgh. Il travaille ensuite pour la télévision où il réalise trois épisodes de la série Flikken et seize pour la série Wittekerke.

En 2005, il obtient un succès public avec la comédie Verlengd weekend.

Son film Bo remporte le CIAL Aluminium Award, le Crystal Gryphon et le prix de la province de Salernes en Italie lors du festival Giffoni Experience en Italie, (juillet 2010). Le film est l'adaptation cinématographique de Het Engelenhuis (La maison des anges), de l'écrivain flamand Dirk Bracke.

Il signe la…En lire plus sur Wikipedia