Livre
Néerlandais

De drie broertjes Bok

Mac Barnett (auteur), Jon Klassen (dessinateur), Imme Dros (traducteur)
Hervertelling van een Noors sprookje. Drie bokken moeten over een brug om bij de wei te komen. Kunnen ze de gemene hongerige trol die de brug bewaakt te slim af zijn? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Trollen
Titre
De drie broertjes Bok
Auteur
Mac Barnett
Dessinateur
Jon Klassen
Traducteur
Imme Dros
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The three billy goats Gruff
Éditeur
Amsterdam: Volt, 2022
[42] p.
ISBN
9789021470771 (hardback)

Commentaires

Een hervertelling van een eeuwenoud Noors sprookje. Er zijn drie bokken, een kleine, een grotere en een nog grotere. Ze moeten alle drie over de brug waar een gemene hongerige trol waakt. De bokken zijn slim. Zal het ze lukken om de brug over te steken om bij de groene wei aan te komen? Met humor en op rijm geschreven. Met artistieke illustraties in aardse tinten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.Barnett (Californië, 1982) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

De drie broertjes bok

Een smerige trol zit onder de brug die twee weilanden verbindt. Iedereen die over de brug wil gaan (naar het sappige groene weiland aan de andere kant), wordt zonder pardon opgegeten. Tot er op een dag een kleine, magere bok de brug oversteekt. Nee, eet mij niet op! Eet mijn broer maar op: die is groter, sappiger, lekkerder! Hij komt er zo dadelijk aan. Dat ziet de trol wel zitten ... Hij kan de kleine bok later wel opeten als ontbijt. Wanneer de tweede broer hetzelfde zegt, en doorverwijst naar de derde broer, ziet de trol ook dát wel zitten. Hoe geraken de drie broertjes bok uit die benarde situatie?De drie broertjes bok is een heerlijk simpel verhaal met als boodschap wie niet sterk is, moet slim zijn, maar dan met een absurder kantje. Het resultaat? Een komisch verhaal dat eigenlijk nooit te eng of te vreemd wordt. De tekst is bovendien op rijm, wat het (voor)leesplezier verhoogt en je meermaals doet glimlachen in de eenvoudigweg goedgekozen…Lire la suite