Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Patroon

Marco Kunst (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Mylo (16 jaar) en zijn beste vriend Mees voeren een experiment uit met een kogel waarbij Mees om het leven komt. Geteisterd door schuldgevoel reist Mylo met zijn opa door Amerika, waar hij achter een duister familiegeheim komt. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Patroon
Auteur
Marco Kunst
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2023 | Autres éditions
190 p.
ISBN
9789025775988 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Een psychologische jeugdroman over familiegeheimen. Mylo (16 jaar)en zijn beste vriend Mees voeren een experiment uit met een kogel, maar het gaat gruwelijk mis en Mees komt om het leven. Geteisterd door schuldgevoel reist Mylo met zijn opa door Amerika, waar hun roots liggen. Tijdens de reis komt Mylo achter een geheim dat zijn opa zijn hele leven al gevangen houdt. Als dit geheim ook nog met de dood van Mees verband heeft, moet Mylo zien te ontsnappen aan een patroon dat zijn familie al drie generaties in de greep heeft. Marco Kunst (Vlissingen, 1966) is een bekende Nederlandse schrijver en literair redacteur. Hij schreef meer dan dertig boeken. Het verhaal is in meeslepende stijl geschreven en is geschikt voor kinderen vanaf ca. 13 jaar.

Patroon

Op een dag gaat het vreselijk mis wanneer Mylo met zijn beste vriend Mees een oude kogel –die hij vond in de kast van zijn opa– met een hamer bewerkt in het bijzijn van zijn beste vriend. Mees sterft door de wegschietende kogel. Mylo moet alleen verder maar weet niet of hij nog verder kan met zijn leven.Het verhaal is ingedeeld in drie hoofdstukken. In het eerste maak je kennis met Mylo die thuis zit en niet meer naar school gaat. Hij is in therapie maar de film van hetgeen gebeurd is stopt niet in zijn hoofd. Alleen bij zijn opa vindt hij rust want die stelt geen vragen. Als Amerikaan vocht hij ooit in Vietnam, en ook hij zit nog bedolven onder zijn traumatisch verleden. Op een dag wil opa zijn verleden uitklaren en ze vertrekken naar Amerika waar hij diende in het leger. Deel twee gaat over de reis in Amerika. Ze gaan op zoek naar Ben –de vader van Mylo– die zijn gezin kort na zijn geboorte in de steek liet om daar een ander leven te beginnen. Het wordt een zwa…Lire la suite