Fundels

Ontdek hier Fundels! Digitale prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen. Lees ze gratis via Mijn Bibliotheek. Voor thuis, onderweg, bij oma en opa, in de auto, op vakantie... waar en wanneer je wil!

Fundels

 
Leesplezier op een andere manier

Met de interactieve prentenboeken en eerste leesboeken van Fundels leren kinderen al spelend lezen, dankzij de leuke animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen. Professionele stemacteurs, zoals Nic Balthazar, Felice Dekens en Lotte Lesage, leenden hun stem aan Fundels en zorgen zo voor een onvergetelijke lees- en kijkervaring. Deze stemmen in combinatie met kwaliteitsvolle animaties zorgen ervoor dat de mooiste prentenboekjes écht tot leven komen.

Download de Fundels-app op jouw pc, tablet of smartphone en log in met je Mijn Bibliotheek-profiel. Lees je Fundels waar en wanneer je wil!

   
  Fundels prentenboeken

  Fundels Prentenboeken brengt de mooiste verhalen en prentenboeken tot leven! Op een kindvriendelijke en speelse manier stimuleert Fundels de taalontwikkeling van kinderen van 3 tot 7 jaar. Elk Fundelboek bevat verschillende speelse activiteiten waarin het boek centraal staat, zoals tekenen, kleuren, spelletjes spelen en zelf filmpjes maken met de figuren en achtergronden uit het boek. De Fundels prentenboeken zijn gebaseerd op bestaande boeken die je ook kan lenen in de bib!

  Fundels AVI-boeken (Eerste lezers)

  Fundels AVI-boeken stimuleren op een speelse manier de leesontwikkeling van kinderen van 6 tot 10 jaar en dagen beginnende lezertjes uit om het volgende leesniveau te bereiken. Leuke AVI-genormeerde en andere leesboekjes worden aangeboden in een digitaal platform. Elk boek wordt aangevuld met oefeningen op algemene vaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen. Dankzij de mogelijkheid om dyslexie-vriendelijke ondertitels te kiezen, beleven kindjes met dyslexie nu ook meer leesplezier aan Fundels. Er is een volgsysteem voorzien voor leerkrachten, zorgjuffen en logopedisten.

   
  Gratis voor leden van de bib

  Als lid van onze bib kan je elk jaar 7 Fundels gratis lenen. Deze blijven 28 dagen offline beschikbaar. Tijdens schoolvakanties komen er per vakantieweek 2 extra Fundels bij, met een maximum van 12 in de zomer:

  • Herfstvakantie: 2 extra
  • Kerstvakantie: 4 extra
  • Krokusvakantie: 2 extra
  • Paasvakantie: 4 extra
  • Zomervakantie: 12 extra 

  In totaal kan je dus tot 31 Fundels lenen op een jaar!

   
  Aan de slag!

  Begin te lezen in 4 eenvoudige stappen:

  1. Download de Fundels-app via https://www.fundels.com/downloads/
  2. Meld je aan bij Fundels met je Mijn Bibliotheek-profiel
  3. Kies het boekje dat je wil lezen
  4. Klik op ‘lenen’ om het boekje te downloaden op je toestel
  5. De Fundel staat nu in je online boekenkast. Veel lees- en speelplezier!
  Fundels

  "Kinderen komen steeds vaker in contact met digitale toepassingen, maar jammer genoeg zijn deze niet altijd even kwalitatief. De digitale interactieve kinderboekjes van Fundels vormen een mooie aanvulling op het aanbod voor kinderen in bibliotheken. Met deze digitale boekjes leren kinderen spelenderwijs lezen."