De jongerenhoek vind je op de tweede verdieping (afdeling Fictie) achteraan rechts. Hier vind je alle leesboeken (fictie).

Alle young adult boeken hebben een gele rugsticker 'jongeren' en staan alfabetisch gerangschikt volgens auteursnaam.
Boeken die deel uitmaken van een reeks, hebben op de rug ook een reeksnummer, zodat je het volgende deel makkelijk terugvindt.
Vele boeken hebben op de rug ook een genre-etiket, zodat je ook op genre kan zoeken. 

In de jongerenhoek vind je ook een collectie 'Makkelijk lezen'-boekjes. Deze boeken zijn in eenvoudige tekst geschreven en hebben een beperkt aantal pagina’s.

 

De informatieve boeken (non-fictie) voor 14+ hebben een gele rugsticker 'jongeren' en je vindt ze tussen de informatieve boeken voor volwassenen op het gelijkvloers.

 

- Anderstalige jongerenboeken vind je op het gelijkvloers tussen de anderstalige boeken voor volwassenen. Ze hebben een gele rugsticker 'jongeren'. In onze collectie zitten hoofdzakelijk Frans- en Engelstalige boeken voor 14-plussers.

- Daarnaast heeft de bib ook ‘
Makkelijk lezen’-boekjes in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Je vindt ze ook op het gelijkvloers bij de anderstalige boeken. Deze boeken zijn in eenvoudige tekst geschreven, hebben een beperkt aantal pagina’s en zijn geschikt voor iedereen die een andere taal aan het leren is en deze wil inoefenen.

- Anderstalige strips en manga's vind je eveneens op het gelijkvloers.