Mijn Bibliotheek

Jouw toegangspoort tot de digitale bibliotheek

Lid van de bib? Dan kan je in Mijn Bibliotheek heel makkelijk online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten. Bekijk een overzicht van openstaande kosten en betaal ze meteen. Je beheert er de lidmaatschappen van jezelf en van andere gezinsleden. Een Mijn Bibliotheek-profiel geeft toegang tot de digitale collecties van de bibliotheek, zoals het online Krantenarchief, e-boeken via cloudLibrary en digitale kinderboeken Fundels. En yoga of Spaans leren heb je zo onder de knie via Online leren met de bib. Wist je dat je ook persoonlijke leestips kan ontvangen via Mijn Bibliotheek?

Registreren op Mijn Bibliotheek

- Heb je een lidkaart van de bibliotheek, dan kan je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaken.
- Ben je nog geen lid, dan kan je je online inschrijven. Er
wordt dan samen met je lidmaatschap ook een Mijn Bibliotheek-profiel aangemaakt.

Registreren doe je zo:

  1. Ga naar mijn.bibliotheek.be/registreren.
  2. Duid de juiste bibliotheek aan.
  3. Vul de gevraagde gegevens aan. 
  4. Kies een wachtwoord en gebruikersnaam.
  5. Bevestig jouw aanvraag in de bevestigingsmail.


De volgende keer kan je gewoon aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord. Klik eenvoudig op de blauwe knop rechtsboven op deze pagina: ‘Aanmelden bij Mijn Bibliotheek’. 

Meer info over online inschrijven of herinschrijven vind je hier.

Banner Mijn Bibliotheek

Aan de slag met Mijn Bibliotheek

In deze video ontdek je hoe je een Mijn Bibliotheek-profiel aanmaakt en wat je er allemaal mee kan doen: registreren, uitlenen & verlengen, reserveren, kosten, leenhistoriek, berichten, lijsten, bibliotheken & lidmaatschappen.

De digitale collecties van de bib

Met je Mijn Bibliotheek-profiel raadpleeg je altijd en overal de digitale collecties van de bibliotheek: 


Mijn Bibliotheek in Mijn Burgerprofiel

Bibliotheekgebruikers die dit wensen kunnen in de Mijn Burgerprofiel app een koppeling maken met hun Mijn Bibliotheek profiel. De app geeft een beknopt overzicht van je uitleengegevens en bepaalde digitale diensten van de bib.

De Mijn Burgerprofiel app biedt enkel een overzicht. Om te verlengen moet je wel nog doorklikken naar de bibliotheekwebsite. Je komt wel meteen aangemeld op de juiste pagina terecht zodat je onmiddellijk een actie kan doen zonder opnieuw aan te melden.

Meer info vind je op de website van Mijn Burgerprofiel. Problemen bij het gebruik van de Mijn Bibliotheek integratie in de app? Contacteer dan het contactcenter van de Vlaamse overheid via telefoonnummer 1700.


Een vraag of hulp nodig?

Raadpleeg onze helppagina (titeltje Mijn Bibliotheek) of neem contact op met de bib.