Vanaf juli kan je een e-reader van de bib lenen waar al e-boeken op staan rond een bepaald thema: van thrillers tot literaire boeken, van de Zeven zussen tot Bridgerton en ook informatieve e-boeken. Voor elk wat wils.

Lees verder

Het wordt een leuke leeszomer! De bib biedt nu ook Fundels aan waardoor jonge kinderen kunnen genieten van interactieve prentenboeken en eerste leesboekjes.

Lees verder
Lerarenkaart

Lerarenkaart afhalen in de bib: nog tot eind juli

Ben je leerkracht en woon je in Tienen? Dan vind je je Lerarenkaart bij ons in de bib.

Lees verder
Programma2022

Programma juli-december 2022

Benieuwd welke activiteiten de bib dit jaar nog op het programma heeft staan?

Lees verder
Online (her)inschrijven

Voortaan online (her)inschrijven

Elk jaar moet jouw lidmaatschap hernieuwd worden. Voortaan hoef je daarvoor niet meer langs de infobalie, maar kan je dit online regelen van thuis uit. Je kan zelfs online lid worden.

Lees verder
Boekentips gezocht

Boekentips gezocht

Heb je een goed boek gelezen? Vertel het ons en maak kans op een boekenbon!

Lees verder
Mijn Leestipper

Nieuw: Mijn Leestipper: leestips op maat

Welk boek is jou op het lijf geschreven? Krijg via Mijn Leestipper maandelijks persoonlijke leestips op basis van jouw leesvoorkeuren en leenhistoriek, recht uit onze fictiecollectie voor volwassenen.

Lees verder

Dag van de Persvrijheid - Gratis online krantenarchief via de bib

Op de Dag van de Persvrijheid wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van een vrije, onafhankelijke pers en de veiligheid van journalisten. In de bibliotheek kan je altijd terecht voor informatie die vrij is van politieke voorkeur of censuur. Zo blijf je kritisch, ook in tijden van oorlogspropaganda en filterbubbels op sociale media.

Lees verder
IBL

Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) is vernieuwd

Met interbibliothecair leenverkeer of IBL kan je een boek laten overkomen uit een andere bibliotheek. Voortaan kan je zélf een IBL-aanvraag doen via de catalogus.

Lees verder
E-boeken

Nieuw: leen van thuis uit e-boeken op je eigen toestel

Via de bib heb je vanaf april '22 gratis toegang tot het e-boekenplatform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken lenen die na 6 weken automatisch van je toestel verdwijnen.

Lees verder