Heropening bib na renovatie Fictie en Jeugd

Op dinsdag 27 juni '23 is de bib opnieuw open en kan je de vernieuwingen met eigen ogen komen bekijken.

Vernieuwde jeugdafdeling

De voorbije maanden werden de fictieafdeling (op de tweede verdieping) en de jeugdafdeling (op de eerste verdieping) grondig gerenoveerd. De trappenhal kreeg ook een aantal leuke doorzichten.

Vloeren en plafonds werden vernieuwd en op de jeugdafdeling verdwenen enkele binnenmuren. Elk niveau is nu een open ruimte met gezellige zit-, speel- en voorleeshoekjes en flexibel afscheidbare plekken voor kleine activiteiten of om (samen) te werken. De bib is namelijk niet enkel een plek om boeken te ontlenen, maar tevens een ontspannings- en ontmoetingsruimte.

Tijdens de renovatie werd de bib ook verder voorbereid voor het toekomstige 'open+'-systeem, waarin er naast de bemande openingsuren extra openingsuren zonder personeel zullen komen. Hiervoor werden nu voornamelijk technische ingrepen gedaan.


Enkele nieuwigheden in de collectie

  • Frans-, Engels- en Duitstalige romans voor volwassenen vind je voortaan op de afdeling Fictie, evenals de anderstalige strips. 
  • Gezelschapsspelletjes moet je niet meer laten omruilen aan de balie – de speldozen staan nu in de collectie en kan je zelf ontlenen aan de zelfscanbalie.
  • Nieuw op het gelijkvloers: gezelschapsspellen voor oudere kinderen en volwassenen!


Met al deze vernieuwingen wordt de bib nóg meer een laagdrempelige, toegankelijke plek waar iedereen die wil leren, lezen of beleven, welkom is.

Wie dit alles met eigen ogen wil komen bekijken, is welkom vanaf dinsdag 27 juni '23 tijdens de openingsuren