"Klimaatrechtvaardigheid": infoavond + collectie in de kijker

De 11.11.11-campagne staat ook dit jaar in het teken van klimaat(onrecht) en wil iedereen verenigen die oplossingen ziet. Kom naar de gratis infoavond in de bib op 26 oktober en check onze boeken en films over het thema.

Klimaatverandering

De 11.11.11-campagne is een uitnodiging om dieper te duiken in klimaatrechtvaardigheid en om te kijken naar de oplossingen voor klimaatonrecht wereldwijd - ook hier! Want die zijn er! 

De bib organiseert in samenwerking met de GROS (Netwerk Mondiaal Tienen) en 11.11.11 Tienen een boeiende infoavond met gastspreker Kiki Berkers van 11.11.11. Daarnaast zetten we ook naar goede jaarlijkse gewoonte onze boeken en films over het thema in de kijker.
 

Infoavond in de bib 'Klimaatrechtvaardigheid, wat kunnen we er aan DOEN?'
Donderdag 26 oktober om 20.00 uur

Kiki Berkers, beleidsmedewerker klimaat en natuurlijke rijkdommen bij 11.11.11, volgt van nabij de (internationale) klimaatpolitiek met speciale aandacht voor rechtvaardige energietransitie en de financiering daarvan. Zij zoomt tijdens de lezing in op thema’s als grondstoffen voor de energieomschakeling, mobiliteit en economische ongelijkheid maar belangrijker nog op de mogelijke oplossingen. Meer info.

I.s.m. met GROS (Netwerk Mondiaal Tienen) en 11.11.11 Tienen.


De bib zet het thema in de kijker!

Met interessante, recente boeken over klimaat(onrecht) en -verandering. Niet alleen informatieve boeken en documentaires, maar ook spannende dystopische romans en films en coole jeugdboeken! Check de collectie hieronder.