Start renovatie afdeling Fictie + sluiting bib

Eind januari starten de renovatiewerken van de afdeling Fictie en zal de bibliotheek ook een weekje moeten sluiten.

Renovatie Fictie

Zoals je reeds in een vorig nieuwsbericht kon lezen, zullen de komende maanden de afdelingen Fictie (tweede verdieping) en Jeugd (eerste verdieping) grondig gerenoveerd worden. Eerst komt de afdeling Fictie aan de beurt.

Sluiting bib

Vlak vóór de aanvang van de werken zal de bib een week moeten sluiten omdat dan de volledige afdeling Fictie leeggemaakt moet worden. Bovendien starten in die week ook kleine verbouwingswerken aan de trappenhal.

De bib zal gesloten zijn van maandag 23 tot en met zaterdag 28 januari '23. Op maandag 30 januari start de renovatie van afdeling Fictie en is de bib opnieuw open (gelijkvloers en eerste verdieping). Tijdens de renovatiewerken in deze eerste fase zal de bib dus verder open blijven, maar is de tweede verdieping niet toegankelijk.

Wat met je materialen tijdens de sluiting?

• De uitleentermijn wordt verlengd met de sluitingsperiode. Zo krijg je geen boete door de sluiting.
  • Onze inleverbox blijft beschikbaar.
  • Verlengen en reserveren kan je online via Mijn Bibliotheek.

Waar vind ik de collectie Fictie terug tijdens de verbouwing?

De collectie van de afdeling Fictie wordt zoveel mogelijk elders in de bib opgesteld, zodat deze beschikbaar blijft, maar een deel zal in dozen ingepakt en gestockeerd worden. Hier alvast een overzicht waar je de collectie van Fictie kan terugvinden vanaf 30 januari:

• romans: van A tot ROSO in het Activiteitenlokaal (eerste verdieping) en van ROSS tot Z op het gelijkvloers (aan de toiletten)
  • strips en Graphic novels volwassenen: op het gelijkvloers achteraan centraal
  • jongerenhoek: op het gelijkvloers tegenover de infobalie en in de verkoophoek
  • poëzie volwassenen: in de buurt van de filmafdeling
  • luisterboeken volwassenen: in de gang op de 1e verdieping
  • groteletterboeken: in de reserve (vraag ernaar aan de balie, dan halen we jouw gevraagde boeken uit de reserve)

In het Activiteitenlokaal op de eerste verdieping staan geen jeugdmaterialen meer om plaats te maken voor de romans voor volwassenen: alles is verhuisd naar het ander gedeelte van de jeugdafdeling, behalve de strips die tijdelijk in de computerhoek op het gelijkvloers hun plaatsje hebben.

We houden jullie op de hoogte van de werkzaamheden op onze website, op Facebook en in onze nieuwsbrief!