Voorlezer zkt luisteraar / luisteraar zkt voorlezer

Voor de Voorleesweek zijn we op zoek naar voorlezers én luisteraarsBen je vrij op zaterdag 25 november en sta je open voor een leuke bibervaring? Schrijf je in! Dat kan nog tot 11 november '23.

Voorleesweek 2023 affiche

Bib Tienen wil graag zo veel mogelijk mensen bij elkaar brengen. Ben je groot, klein, jong, oud, van kleur, wit,… dat maakt allemaal niet uit. Iedereen mag meedoen. We willen graag mensen bij elkaar brengen of straffer nog: mensen aan elkaar matchen!

Tijdens de voorleesweek, op zaterdagvoormiddag 25 november, kan je deelnemen als luisteraar of als voorlezer. Het enige wat je moet doen is je inschrijven. De bib zoekt voor iedereen een perfecte match. Als luisteraar word je gekoppeld aan een nu nog onbekende voorlezer en krijg je een fabuleus verhaal voorgeschoteld. Als voorlezer word je gematcht met een nog onbekend publiek. Wie durft deze blind date aan te gaan?

Wat? Een voorlezer en een luisteraarspubliek worden met elkaar gematcht. Bib Tienen is de fixer.

Wanneer? Zaterdagvoormiddag 25 november van 10.00 tot 12.00 uur

Waar? In de bib, we zorgen voor gezellige voorleeshoekjes

Duur? Een voorleessessie duurt minimum 15 minuten
 

Luisteraars gezocht

Kom je alleen luisteren? Dat mag zeker. Maar misschien is het wel leuker met je gezin of samen met de pentaqueclub. Misschien zijn er anderstaligen die Nederlands leren en in een voorleessessie een interessante oefening zien. Of misschien zie jij dit als cultureel uitje voor je kleinkind? Aarzel niet om je in te schrijven. Onze oproep is heel ruim en breed. Niet alleen kinderen, ook volwassenen kunnen zich inschrijven als luisteraar.

Ja, ik wil komen luisteren!


Voorlezers gezocht

Om de match perfect te maken zoeken we ook enthousiaste voorlezers van allerlei pluimage. Je hoeft geen voorkennis te hebben. Krijg je nu al ideeën en wil je voorlezen uit jouw favoriete boek, dan is dat prima. Heb je hulp nodig bij het vinden van het ideale stukje tekst, dan zal de bib jou ondersteunen bij het uitkiezen. Laat je zeker niet tegenhouden. Ben jij samen met je opa een entertainend duo, schrijf je dan samen in. Alle voorlezers zijn van harte welkom!

Ja, ik wil voorlezer zijn!


Na je inschrijving laten we je nog weten aan wie je mag voorlezen of naar wie je mag komen luisteren.

Voorleesweek 2023 banner