Voortaan online (her)inschrijven

Elk jaar moet jouw lidmaatschap hernieuwd worden. Voortaan hoef je daarvoor niet meer langs de infobalie, maar kan je dit online regelen van thuis uit. Je kan zelfs online lid worden.

Online (her)inschrijven

Online herinschrijven - voor bestaande leden = lidmaatschap verlengen

Een maand voor het verstrijken van je lidmaatschap krijg je steeds een verwittiging per mail om je abonnement te verlengen. Nu kan je dit ook via Mijn Bibliotheek in orde brengen. Wie nog geen Mijn Bibliotheekprofiel heeft, kan hier nog eens nalezen hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe? Eenmaal ingelogd op Mijn Bibliotheek zie je op het overzichtsscherm “Bibliotheken en lidmaatschappen” een knop om je lidmaatschap te verlengen. Deze knop verschijnt vanaf één maand voor het verlopen van het lidmaatschap. 

Lidmaatschap verlengen

Opgelet: speciale lidmaatschappen zoals Leerkrachten of stadspersoneel, kunnen wel enkel aan de infobalie verlengd worden, want online worden deze omgezet naar een gewoon lidmaatschap. Minderjarigen hoeven hun lidmaatschap niet te hernieuwen, dit gebeurt automatisch.

 

Online inschrijven - voor nieuwe leden (12+) = lidmaatschap aanvragen

Wie nog geen lid is van de bib (12+), kan zich online inschrijven en direct gebruik maken van de diensten van Mijn Bibliotheek, zoals materialen reserveren of toegang krijgen tot de digitale collecties van de bib. Binnen de 2 maanden moet je dan nog wel langskomen aan de balie om de inschrijving te bevestigen en definitief te maken.  

Hoe?
- Klik op de blauwe knop 'Mijn Bibliotheek', kies daar voor bibliotheek Tienen en volg verder de stappen van het registratieproces. Tegelijk met je lidmaatschap wordt ook een Mijn Bibliotheek-profiel aangemaakt. Je inschrijving wordt pas volledig actief bij je eerstvolgende bezoek aan de infobalie.
- Je kan ook een nieuw lidmaatschap voor een ander gezinslid (12+) aanvragen via je eigen Mijn Bibliotheekprofiel. Log hiervoor in en klik op het overzichtsscherm van "Bibliotheken en lidmaatschappen" op de knop "Voeg bibliotheekkaart toe". Dit kon je al doen voor bestaande leden, maar nu kan je ook nieuwe leden aan je profiel koppelen.

Opgelet: kinderen onder 12 jaar kunnen enkel aan de infobalie ingeschreven worden.

Je lidgeld betalen doe je ook gewoon online!