Poëzieweek 2023 - logo

 

De 11de Poëzieweek viert vriendschap

Vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Poëzieweek 2023 is een initiatief van Poëziecentrum en start zoals altijd op Gedichtendag, donderdag 26 januari 2023, en loopt t.e.m. woensdag 1 februari 2023.

Weesgedichten

Tijdens de Poëzieweek van donderdag 26 januari t.e.m. woensdag 1 februari '23 kan je in de Tiense binnenstad 25 Weesgedichten bewonderen op de ramen van particuliere huizen. Je vindt alle gedichten hier.

Je kan in deze periode ook een audiotour volgen langs alle gedichten. Download hiervoor de app van Izi Travel op je smartphone. In de app zoek je op ”Weesgedichten Bib Tienen” of ga naar de rechtstreekse link. Elke locatie toont de tekst van het gedicht en je kan een geluidsfragment beluisteren.

Kaartje Weesgedichten in Tienen


Meer over de actie "Weesgedicht zkt adoptieraam" las je in een vorig nieuwsbericht.

weesgedichten22_insta_wijdoenmee.jpg
Weesgedichten in Tienen

Poëziegeschenk

In 2023 schrijven Hester Knibbe en Miriam Van hee het Poëziegeschenk met als titel Er staat te gebeuren. Het resultaat kun je lezen vanaf 26/01/2023, door een Poëziegeschenk te bemachtigen via jouw deelnemende boekhandel. 

Poëzieweek 2022 - Hester Knibbe
(c) Arend Knibbe
Poëzieweek 2022 - Miriam Van Hee
(c) Lieve Blancquaert

 

Poëzieweek 2022 cover poëziegeschenk