Voorleesweek 2022 -  affiche

Lezen met je oren

Voorleesweek 19 - 27 november

Wie goed luistert, leest meer!

Voorlezen, dat is lezen met je oren. Of luisteren met je ogen. Het is avonturen beleven met je ogen dicht, en het is met je ogen wijd open meekijken in het boek. Het is niks van het verhaal missen, hoe groot of klein je ook bent, en hoe goed of minder goed je zelf leest. Het is één en al oor zijn.

Beleef het mee in onze bibliotheek

Tijdens de Voorleesweek zet Iedereen Leest jaarlijks het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. In onze bibliotheek doen we daar enthousiast aan mee. Kom langs!

• Op woensdag 23 november van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen komen lezen met hun oren, want dan wordt er op de jeugdafdeling doorlopend voorgelezen. Meer info!

• Dit jaar valt de Ouderenweek (21-27 nov.) in de Voorleesweek. Een ideale gelegenheid om de ouderen in de watten te leggen! Enkele enthousiaste bibmedewerkers gaan dan ook voorlezen aan de bewoners van Woonzorgcentrum Keienhof in Kumtich.

• Ook luisterboeken via cloudLibrary
    Met luisterboeken kan je volop genieten van 'lezen met je oren'. Wist je dat je via het e-boekenplatform cloudLibrary ook luisterboeken kan ontlenen? Voorlopig zijn dit enkel Engelstalige young adult boeken, maar op termijn wordt de collectie verder uitgebreid.
    Check hier het aanbod van luisterboeken in cloudLibrary.
    Alle info over het e-boekenplatform cloudLibrary en hoe je e-boeken kan ontlenen, vind je hier.

• Digitale kinderboeken Fundels
    Al kennisgemaakt met Fundels? Dit zijn digitale prentenboeken en eerste leesboeken met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen. Urenlang (voor)leesplezier voor kinderen van 3 tot 10 jaar! Alle info vind je hier.

• Onze beste voorleesboeken in de kijker
    In de bib vind je zéker een leuk voorleesboek voor elke leeftijd. We zetten ze graag in de kijker op de jeugdafdeling om je te helpen kiezen. Voorleesboekentips vind je ook hieronder.

Lees voor uit onze collectie

Geen voorlezers in huis? Dan is er nog altijd de Voorleesclub.

In dit programma van VRT en De Chinezen lezen bekende voorlezers voor aan hun kinderen, fans, neefjes en nichtjes, buurkinderen ... De afbeeldingen uit het voorleesboek worden geanimeerd getoond. Een ideaal voorleestussendoortje voor alle leeftijden.

De eerste afleveringen van de Voorleesclub werden uitgezonden tijdens Voorleesweek 2021, maar de achttien afleveringen zijn nog steeds te bekijken via VRT Max. Je ziet er onder andere Linde Merckpoel, Martine Tanghe, Showbizz Bart en Leo Timmers.